De intensieve samenwerking tussen Stefan Koster van Arts&Ants en Shige Tanaka van Maruyu Koifarm dateert van 2009. Vanuit deze samenwerking is het Azukari Project ontstaan. In de Japanse cultuur betekent Azukari "Ik neem de zorg voor.." De kweker neemt dus de zorg voor de koi over. Hij verzorgd, controleert en volgt de ontwikkeling van de koi tijdens zijn verblijf in de mudpound. Aan de hand van de resultaten bepaalt u, samen met de kweker of de koi naar Nederland komt, of dat het Azukari project verlengd wordt. Op die manier is het mogelijk uw eigen koi te laten uitgroeien tot een hoge kwaliteit JUMBO !


Azukari Project 1

(2014) In februari 2014 is Shige Tanaka speciaal voor het Azukari Project naar Nederland gekomen. Voorafgaand aan dit bezoek zijn er 160 Tosai voor dit project geselecteerd en gefotografeerd. Tijdens een van de avonden konden de aanwezige koiliefhebbers een of meerdere koi uitkiezen/aankopen die ze wilden inzetten voor het Azukari Project. De jonge koi zijn in mei 2014 de mudpond in gegaan en er eind oktober weer uitgevangen.Tijdens de koihunt oktober 2014 zijn alle koi uit het Azukari Project opnieuw bekeken, gemeten en gefotografeerd/gefilmd. Op onze blog pagina houden wij deze resultaten van de Azukari Projecten bij.


Azukari Project 2

(2015) Tijdens het Pinsterweekend is Sighe Tanaka van Maruyu Koifarm opnieuw speciaal voor Arts&Ants voor Azukari Project 2 naar Nederland gekomen. Er waren weer prachtige koi geselecteerd. Iedere koi had een certificaat waarop de afmeting, geboorte datum en varieteit vermeld staan. Tijdens de bijeenkomst besprak Sighe Tanaka uitvoerig de ontwikkeling van iedere koi. Wat zijn de verwachtingen t.a.v. patroon,grootte, huidkwaliteit etc. Daarnaast vertelde Shige Tanaka uitvoerig over zijn ervaringen als kweker en konden de deelnemers hem het hemd van het lijf vragen.


Azukari Project 3

(2016) Pinksterweekend=Azukariweekend!! Het Pinksterweekend is bij Arts&Ants Azukariweekend. Team Arts&Ants kijkt weer uit naar dit bijzondere evenement dat we dit jaar voor de derde maal organiseren. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de koiliefhebbers een keuze maken uit de selectie van Shigeyoshi Tanaka van Marujyu Koifarm. De geselecteerde koi blijven in Japan en kunnen uitgroeien tot JUMBO size in de mudpond van de Maruyu Koifarm. Samen met Arts&Ants en de kweker wordt de ontwikkeling van de koi uit het Azukari Project op de voet gevolgd.


Azukari Project 4

(2017) Op 6 en 7 mei vond azukari Porejct 4 plaats. Nieuw dit jaar is dat er 2 extra kwekers meedoen met het Azukari Project ! Kweker Kwakami heeft een aantal prachtige Goshiki’s geselecteerd en kweker Oyama een aantal zeer mooie Kujaku’s. Ook nieuw dit jaar, is dat er een speciale website voor het azukari project gelanceerd is. Op azukari.eu heeft  iedere deelnemer een persoonlijke/afgeschermde pagina waar alle gegevens/filmpjes en foto’s van de koi terug te vinden zijn. Op deze manier is het nog leuker om deel te nemen aan het Azukari Project ! Enthousiast geworden en benieuwd of Azukari Project 5 iets voor u is ? Geeft u zich dan hier op.


februari 2014

21 centimeter

Oktober 2014

46 centimeter

Februari 2015

56 centimeter