Het plezier van een koivijver staat of valt met de gezondheid van uw koi. Wanneer uw koi ziek worden, kunt u ons uiteraard benaderen voor advies. Indien u meer wilt leren over de gezondheid van koi en de meest voorkomende ziektes die uw koi kunnen aantasten, kunt u deelnemen aan een van onze cursussen. In het voorjaar, zomer en najaar organiseren we deze microscopie cursussen. Via Facebook en de blog op deze site laten we weten wanneer deze cursussen plaats vinden. U kunt zich alvast inschrijven!


Microscopie cursussen

Met behulp van een microscoop kan er een monster van de koihuid nader bekeken worden. Hierdoor kunnen onderdelen zichtbaar gemaakt worden die met het menselijk oog niet kunnen worden waargenomen. Op deze manier kan worden vastgesteld of de koi door o.a. wormen, ééncelligen of andere parasieten belaagd worden. Het stellen van een goede diagnose, is uiteraard van belang, zodat de juiste medicatie gebruikt kan worden.

Voor wie

Voor hen die meer willen weten over het herkennen van ziekten en het werken met de microscoop. Ervaring is niet vereist; er zijn microscopen aanwezig. Maar u kunt ook uw eigen microscoop meenemen.

Resultaat/Doel

Na het volgen van de microscopie cursussen kunt u omgaan met een microscoop, weet u de meeste parasieten die op koi voorkomen te herkennen en kunt u ook de juiste medicatie per parasiet bepalen.


schrijf u hier in voor de cursus ( €35,00 p.p )

De volgende cursus vindt plaats op: 9 mei 2019.