Het plezier van een koivijver staat of valt met de waterkwaliteit van uw vijver en de gezondheid van uw koi. Wanneer uw koi ziek worden, kunt u ons uiteraard benaderen voor advies. Indien u meer wilt leren over de gezondheid van koi en de meest voorkomende ziektes die uw koi kunnen aantasten, kunt u deelnemen aan een van onze cursussen. In het voorjaar, zomer en najaar organiseren we  microscopie cursussen en cursussen waterkwaliteit. Wit u deelnemen aan een van de cursussen ? Onderaan de pagina ziet u de button "schrijf u hier in voor de cursus'. 


Cursus waterkwaliteit

Hoe beter de waterkwaliteit van uw vijver, hoe het beter gaat met de koi , is een veel gebruikte uitspraak. Laten we hier eens beter naar kijken. Waar wordt de waterkwaliteit door bepaald ? Wat zijn de gewenste waterwaardes ?  Op welke manier kunnen we de waterwaardes beinvloeden?  Vragen die allemaal aan bod komen tijdens de cursus waterkwaliteit. 

Cursus data: volgt

 


cursus microscopie

Met behulp van een microscoop kan er een monster van de koihuid nader bekeken worden. Hierdoor kunnen onderdelen zichtbaar gemaakt worden die met het menselijk oog niet kunnen worden waargenomen. Op deze manier kan worden vastgesteld of de koi door o.a. wormen, ééncelligen of andere parasieten belaagd worden. Het stellen van een goede diagnose, is uiteraard van belang, zodat de juiste medicatie gebruikt kan worden.

cursus data: donderdag 30/3/2023 of vrijdag 31/3/2023  

Inloop 19:30, start 20:00 EXACTE DATA volgt !

Voor wie

Voor iedereen die meer willen weten over het herkennen van ziekten en het werken met de microscoop. Ervaring is niet vereist; er zijn microscopen aanwezig. Maar u kunt ook uw eigen microscoop meenemen.

Resultaat/Doel

Na het volgen van de cursus microscopie kunt u omgaan met een microscoop, weet u de meeste parasieten  te herkennen en kunt u ook de juiste medicatie per parasiet bepalen.


Ja, ik schrijf mij in voor de cursus  ! ( €35,00 p.p )

Klik op de knop en geef  in de automatische mail aan, welke cursus u wilt volgen en de datum.